Om Kakbit

Jag heter Christopher Isene och jag bloggar för att få ut idéer, tankar och funderingar, lufta dem.

For information in English, go to christopherisene.se.

Jag är för Personlig Integritet, jag vill inte ha storebror hängande över axeln eller någon annan heller. Vad jag gör och vem jag kommunicerar med är min ensak, tills det finns domstolstillstånd för avlyssning — om jag nu vore kriminell.
Jag använder kryptering där jag kan för att säkra min kommunikation, TrueCrypt för att kryptera mina filer, Enigmail (till Thunderbird) för att kryptera mina mail och OTR (Off-The-Record till Pidgin) för att kryptera chatt/instant messaging samt driver två (eller flera) TOR-noder.

I de senaste valen har jag röstat på PiratPartiet, de är just nu det enda alternativet för framtiden om man inte vill leva i Orwell’s 1984-samhälle, med datalagrings-, IPRED- och FRA-lagar som tillåter att staten trålar Internet-trafik utan misstanke om brott är en grov integritets kränkning. Både det “blå” och det “röda” laget går bort som alternativ, då båda lagen vill ha kvar datalagrings-, IPRED- och FRA-lagarna men med olika förpackningar. Därför finns endast PiratPartiet som alternativ för mig. De som säger att Piratpartiets ideologi och strävan endast handlar om fildelning, har helt fel — de har inte förstått frågan.

Jag tror inte på Gud eller Allah, jag är av den uppfattningen att religion är hittepå och en snuttefilt för de som i vuxen ålder tror på sagor. Religion är även roten till mycket ondska, människor åberopar religion som skäl för hemskheter som begås mot medmänniskor. Jag visar tolerans mot religiösa, om de visar samma tolerans mot mig som ateist/icke troende. Om jag skulle luta åt något religiöst håll alls, skulle det vara Buddhism.

Jag har arbetat med utveckling sedan 1998 med inriktning på web, e-handel, publicering och framställning av underlag för web/print samt SEO (sökmotor optimering). Jag har programmerat sedan första dagen jag fick tillgång till familjens dator, 1986. Jag arbetar sedan April 2014 med integrationer i BizTalk och Tibco BW, för att få företags olika system att kommunicera och utbyta information, samt förvalning av dessa integrationer.

Jag bor ensam med sambo fru och bäbis liten son i ett lugnt samhälle strax utanför Eskilstuna område i Västerås, på fritiden ägnar jag mig åt att fixa med huset, fotografera lite, jobba på något av mina projekt eller bloggar eller spelar tv-spel. Jag nyttjar alkohol, nikotin och koffein. Jag försöker även att lämna blod med jämna mellanrum.

Skulle du vilja engagera mig för någon slags tjänst på MIN fritid, kommer jag debitera DIG för den tid jag lägger ned, avrundat uppåt till närmsta hel timme vardagar och full dag (8 timmar) till dubbel taxa på helger oavsett längd på engagemang, jag har Swish och iZettle och tar nästan alla sorters kort, dessutom är jag inte blyg när jag tar betalt. Alternativa betalningsmedel accepteras inte – endast cash på kontot.

Kontakta mig;

.. nej, jag lämnar INTE ut mitt telefonummer — MAILA!.
.. nej, jag kan inte laga din dator.
.. nej, jag kan inte bygga en hemsida/webshop åt dig.
.. nej, jag vet inte vad som är fel med Windows, det är designat så.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.