Swish-Katalogen

Varför? Varför inte!?

Jag satt och letade efter ett specifikt Swish nummer utan att hitta någon slags förteckning någonstans på internet .. hmm .. här finns ett vakuum att fylla.

Det hela började på nyårsafton 2021, huvudet fullt av snor och lätt febrig. Jag skapade en YAML-fil och började söka runt efter några “enkla” kandidater, lade till dem och fortsatte. Efter en stund hade jag fått in snitsen, hitta och verifiera nummer och organisationer.

Eftersom jag började få ihop en ordentlig lista tänkte jag att jag ville exponera den på något sätt, jag lekte med tanken, att jag skulle vilja ha en enkel sökmotor .. och de samlade uppgifterna var ju taggade med något som skulle kunna vara kategorier …

Det blev tre små projekt;

  • Swish-123, där jag samlar Swish-nummer
  • Swish-Katalogen, den lilla sökmotor som finns exponerad på nätet för att möjliggöra sök
  • Swish-Roulette, ett ännu inte släppt projekt, gamification

Eftersom jag jobbar med integrationer och release/deploy så satte jag även upp CI/CD för dessa, så när jag har gjort commit till github så görs bygg och test och sedan deploy. En jenkins-instance som kör på en virtuell maskin under Proxmox, håller koll på commits och pull-requests mot dessa repon.

Just efter jag sjösatte Swish-Katalogen online fick jag in en donation, 100kr från kamrat Maria B.

Eftersom jag gillar open source och open data, skulle jag gärna ta emot tillägg, ändringar och uppdateringar genom pull-requests, allt ligger öppet på github.

Om du vill använda data från Swish-123, vänligen ange med länk och beskrivning var data kommer ifrån.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.