Mina försök att få min journal flyttad

Jag har bytt län och landsting och har tidigare skrivit om mina ibland lönlösa försök att få min patientjournal flyttad från ett landsting till ett annat, om hur jag skulle bli tvungen att transportera döda träd 160Km .. de ringde mig i lördags för att meddela att journal utskriften på döda träd var nu klar för avhämtning.

Jag svarade kallt att jag var inte längre intresserad och la på.

Det har tagit lite drygt 4 månader, i runda slängar nästan 90 arbetsdagar att få ut något som borde ta som mest 10 minuter. Landstinget Södemanland kan i min värld fara åt pipsvängen, jag önskar inte ens mina fiender eller ovänner (om jag hade några) kontakt med denna sunkiga och hyperbyrokratiska skamfläck. Detta under semesterperiod när de kan ha haft lugna dagar och helger, för de ringde mig faktiskt på en lördag, så de jobbar ju även på helgerna.

I min värld borde dessa data, för det handlar bara om data, om mig som person, om alla mina kontakter med vårdinrättningar de senaste 10 åren, det rör sig om max 2 mottagningar, akutintaget och en vårdcentral, vara flyttbara. Med eller utan mitt medgivande, på min begäran eller i händelse av olycka, så borde detta knippe bitar, ettor och nollor, vara ytterst flyttbara. Från system X till system Y.

Det är sånt jag jobbar med, skyffla data mellan system och på vägen anpassa format för att mottagande system skall kunna tillgodogöra sig informationen.

Myndighets- och vård-IT verkar fortfarande vara kvar i förra seklet.