Colubris MAP 625 / HP MSM422

Japp, jag ropade in lite skoj hårdvara. En AccessPoint med en massa skoj features, nypris 4500-6000 kronor beroende på var någonstans man tittar, jag fick den till vrakpris, dock utan power supply.

Därför jagar jag nu efter detta, det som är lite stökigt är att den kräver 48V DC, 0.25A (max 12W) och det är inte helt lätt att hitta, dels för att det betraktas som “proffsutrustning”, vilket gör att man inte hittar något med moms påräknad, dessutom väger eländet (kraftpaketet) nästan 7 Kg. Vilket får mig att tänka på alternativet, PoE, Power over Ethernet .. som kan leverera rätt spänning och mer effekt än nödvändigt samt att jag kan hänga burken i 100 meter lång Cat5/6 kabel som värst, så jag har hittat ett par PoE-injectors i lämplig prisklass, runt 200 kr.

Vad jag ska göra med den? Hacka den, så klart!

Eller, hacka folk omkring mig… eftersom det är en MiMo-AP, så kan den uppträda som många enheter samtidigt, det tillsammans med en aningens hackad/justerad RADIUS-server kan jag samla ihop lite skoj info. Givetvis endast i lärande syfte, när jag tröttnat på det kommer den användas som kvarters-vid AP för mitt privata WiFi-nätverk.

Eller typ. Kanske. Vi får se.