Ubuntu 11.04

Min gamla HP 6710b med Windows XP hade blivit riktigt segt och frös tidvis medan den karvade hårt och länge på disken, kändes som läsfel men efter ett par varv med SpinRite så kunde jag utesluta det. Då kändes det som det bara fanns en smidig lösning kvar — ominstallation. Så jag partitionerade om disken, Windows XP får klara sig på 40Gb och Ubuntu fick de resterande 80Gb.

Windows XP installerades snabb och startades om efter många omgångar uppdateringar, någonstans mellan 120 till 140 uppdateringar innan installationen var fullständigt uppdaterad. Nödvändiga applikationer installerades snabbt och gjordes klara för ett enda syfte: utveckling. Ubuntu 11.04 känns riktigt snabbt och snappy, jag hade redan provat på samma version på min gamla IBM Thinkpad R31 .. som är lite äldre och tröttare, 1GHz och 1Gb RAM .. men det funkar!

Om jag känner att jag har alla nödvändiga verktyg i Ubuntu för att utveckla på så kommer Windows XP inte finnas kvar så länge… då kommer jag vara Windows-fri privat, blev nyligen utrustad med en i5-baserad Toshiba laptop som kör Win7 … som Vista med lite mer fluff .. och Vista är ju som bekant som XP med massor av fluff.

… och BTW, jag skriver och postar det här från Ubuntu 11.04 i Google Chrome.