November

Sexton dagar in i November, jag avskyr mörkret med hela kroppen. Mörkt när man åker hemifrån och mörkt när man kommer hem, det är en stund mitt på dagen på helgerna man har chansen att se “ägorna” i dagsljus.

Gnäll, gnäll, gnäll… jaja, idag fyller mitt lilla hobbyprojekt 2 år, MediaCreeper, har arbetat med det lite då och då, någon kväll här och där. De jag har träffat i bloggsfären har för det mesta uttryckt positiva tankar och åsikter om projektet, “aha, det är ju bra att man kan se om Aftonbladet eller Expressen varit inne och läst min blog, på ett enkelt sätt.” .. eller “Va!? Är det DU som driver MediaCreeper?!”.

Användarna är i stora drag bloggare, både politiskt neutrala och helt politiska, jag har även universitet, mjukvaruföretag och PR-bolag som använder tjänsten. Martina Linds Politometern har inkluderat MediaCreeper i sin fiffiga widget så det är många politiska bloggar som slinker in den vägen.

Men ändå, November… så jävla trist.

Jag kan tänka mig att gå i ide, som en björn, i mitten av oktober .. för att tinas fram i mitten av mars. Jag avskyr mörker, snö och kyla. Tänk om man kunde få bo vintermånaderna på motsvarande breddgrad på andra sidan ekvatorn, vet inte riktigt var man skulle hamna då men jag inbillar mig att det skulle vara bra mycket bättre än det svenska november-mörkret.