Gillar’t

Hade just en mycket trevlig diskussion med DÄF om demokrati, terrorism, patent, kultur, kunskap och integritet. Hon var intresserad och ställde bra frågor och motargument, jag fick förklara och förenkla resonemang på ett sätt jag inte är så van vid. Kändes lite som träning inför flyer-utdelning.

Btw, nu har jag en piratlila hoodie, lika färg t-shirt och ett lass med dekaler. Snajjsigt värre.

Vad som var mindre trevligt hände några timmar innan, när jag skulle ta mig hem från jobbet. Jag är i god tid och går mot spår 4 på Stockholms Centralstation, klockan närmars sig avgångstid, 17:26, direkttåg mot Eskilstuna och Strängnäs. Inget tåg, ingen skyltning. 10 minuter sent rullar ett annat tåg in, nattåget mot Luleå med ligg- och sovvagnar, helt fel. Efter cirka 15 minuter ropar de ut nytt spår, spår 7 med avgångstid 17:45, 17:45 kommer och går, först 17:52 börjar tåget rulla. Landade i Eskilstuna hungrig och trött cirka 45 minuter sent. Bara några få dagar kvar av sommarens galenskaper med rundresor runt mälardalen, två resor om dagen på cirka 1:40 i varje riktning. På måndag skall det återgå till “normalen”, när resorna går över Södertälje Syd och “bara” tar 1:05.

SJ AB, tillfällen som dessa önskar jag er och er avkomma, ond bråd död. Sen köper jag mig något sött på Pressbyrån och humöret lyfter.

När jag kommer hem, är det med ett leende när jag möter mina tjejer.