Creeper API

Igår satte jag igång med CreeperFramework API på allvar. Att börja med en ping-funktion, för att möjliggöra server-server kommunikation för att kringgå blockering av domän/ip. Enkelt och lightweight, enligt KISS (Keep It Simple Stupid).

Börjat skissa på andra smör-och-bröd-funktioner, för att dynamiskt hämta information on-demand. Är öppen för idéer angående vilka funktioner som kan tänkas behövas, kommentera!

Några av grundtankarna är att kunna servera resultat i Atom, RSS, XML, JSON, OPML och CSV. Missat något?

API’t kommer vara versionerat för att inte bryta kompabilitet, siktar på att försöka hålla tre versioner bakåt när det blir dags. Alla skriv-funktioner kommer kräva username/password medan läs-funktioner blir öppna, som även cache’as och fördröjs med 15 sekunder upp till 5 minuter beroende på funktion.

Jag har fått synpunkter på tidszonen jag använder, GMT+0000, det är ett genomtänkt beslut och ingen slump. Framöver kommer MediaCreeper lanseras internationellt och GMT-standard tid känns mest “rätt”.

Eventuellt kommer jag sätta upp en blog på MediaCreeper för att samla allt relaterat material på ett och samma ställe med engelska som språk att kommunicera på.

3 thoughts on “Creeper API

    1. Jag har funderat på det, när internationell lansering sker vill jag ha EN tidsbas och då GMT .. dessutom är dribbel med lokal tid ett gissel när det justeras fram och tillbaka med DST vid olika tidpunkter i olika länder.

Comments are closed.