Låt oss slippa SVT!

Jag läser artikeln Miljoner tittare kan bli utan SVT (Ex), Copyswede är ju givetvis ute och cyklar, “vidaresändning” kallar de det bara för att det trattas in i ett kabelnät.

Det jag hoppas på är att SVTs skall kodas i kabelnäten, så man skall få avgöra själv om man vill betala för smörjan — även att “tv-avgiften” tas bort och att Radiotjänst i Kiruna läggs ned. 1900-talet ringde och ville ha tillbaka sina omoderna avgifter och indrivningsbolag.

Please, please … snälla ComHem, gör SVT optional, jag vill inte ha skiten, jag ser inte på den och jag vill inte betala för den.

2 thoughts on “Låt oss slippa SVT!

 1. Någon tjänar pengar på att vidaresända någon annans program, dvs kabel-tv-bolagen tjänar pengar på att sända SVT. Men de vill inte ersätta dem som deltar i SVTS:s program. Är det inte rimligt att de betalar? Eller ska de bara få bygga sin vinst på andras arbete utan att göra nåt själva?

  1. SVT kanalerna ingår nästan alltid i kanal-paketen, jag har aldrig hört att de inte skulle göra det. Eftersom “alla” betalar TV-avgiften, även de som bara har tillgång till kanal-utbudet på kabel, borde detta redan vara “prutat och klart”.

   Men enligt honom har Copyswede i vilket fall inte några planer på att släcka ner sändningarna. Det skulle istället handla om upphovsrättsintrång och en stämning av kabeloperatörerna.

   Sedan att Copyswede vill ha det till upphovsrättsbrott, är bara absurt.

   När SVT sänder via marksändning eller satellit är det företagets egen sändning. Går det däremot genom kabelnätet så blir det en vidaresändning.

   Det har ju gått bra tidigare, att göra rättssak av det är larv, att kalla det “vidaresändning” är ordvrängerier och FUD, skulle man hårddra det så är allt man inte ser live, vidaresändning då det “burkats” och sänds vid annat tillfälle.

   Personligen tror jag att Copyswede ser en chans i att härja om det här nu, när det snart är dags för schlager-tävlingar och annat trams, då man skulle kunna lugga public-service (som SVT envisas med att kalla sig) på några extra kronor, därmed även de som betalar tv-avgiften. Schlager-skatt någon?

Comments are closed.