En ny sorts ping-tjänst

Medan jag stod och slipade trädgårdsmöbler tidigare idag kom jag att tänka på en ny sorts ping-tjänst… i och för sig är hyffsat nära relaterat till vad jag byggt; MediaCreeper.

Några gammelmedia har skaffat sig ett referrer-filter, vilket är helt ok. För att komma runt detta tänkte jag knåpa ihop ett WordPress-plugin som pingar MediaCreeper med relevanta uppgifter, som då kringgår besökares eventuella filter och/eller blockeringar av MediaCreeper på domän eller ip-nivå.

Det jag ska fundera mer på är själva protokollet, det skall vara enkelt och minimalt. Men jag ska först se mig om på nätet om det finns något liknande eller snarlikt, som kan användas direkt eller med lite modifikation.. eller som kan kan snegla på om man skapar det från scratch.

Det bör innehålla någon slags autentisering för att kunna knyta en “klient” till en ping, så att det blir enkelt att stävja abuse av olika sorter. Givetvis skulle det släppas en specifikation på protokollet som open source.

Jag antar att fler tjänster än MediaCreeper skulle kunna dra nytta av det, som gamla vanliga Creeper .. i ungefär samma syfte.

2 thoughts on “En ny sorts ping-tjänst

    1. Ditt inlägg hade av någon okänd anledning trillat ned i spam-holken, tur att jag såg det innan det åts upp.
      Autentiseringen har jag tänkt skall följa med varje request, loggas, men eftersom man släpper iväg kod som används för att “pinga” så kommer det dissekeras och göras försök att störa tjänster — därför skall hosten det postas ifrån även kollas via DNS-request. Fulspel == blockering.

      Klurar fortfarande på hur man ska lägga upp det, vi kanske skulle kunna ta det över en öl eller en bit mat någon dag?

Comments are closed.