Älgarna snart slut i mälardalen?

Jag och arbetskamraterna lämnade kontoret som vanligt och tog pendeln in till centralen, informatinstavlorna såg inte så lovande ut, inställda tåg, en del ersatta med buss. Jag avvaktade lite i centralhallen, tåget jag normal brukar åka med var inställt. Promenerade upp till perrongen nästa tåg skulle gå ifrån cirka 20 minuter senare och sprang på Patrik, snackade lite medan vi slog ihjäl lite tid, vi såg på håll att ett tåg rullade in bakom Malmö-Köpenhamntåget som för tillfället stod inne, vi hann inte fram förrän tåget vi skulle ta var överfullt, 17:51 Stockholm – Eskilstuna.

Vi bestämde oss att nog fick vara nog och vi drog oss tillbaka till centralhallen och en kall öl i väntan på nästa tåg, en timme senare.

Cirka 18:40 drog vi oss mot perrong 10 där 18:51-tåget som skulle ta oss hem landa, klev på och satte oss, inväntade avgång och vi kom iväg. Innan vi hade nått Flemingsberg började det dyka upp tweets från kamrater som hade hunnit med 16:55-tåget, det som krockat med tre älgar. Lokalblaskan var snabbt ute med fotograf, vi närmade oss Södertälje Syd och en kamrat som kommit med 17:51 rapporterade på twitter att det stod still i väntan på buss för vidare färd mot Eskilstuna.

Vi anade att vi skulle bli sittande en stund, följde händelse utvecklingen via twitter och facebook. Vi fastnade en halvtimme i Läggesta, för att senare kunna åka till Eskilstuna.

När vi kom fram, gick jag mot busshållplatsen. Med nästan 20 minuter till nästa buss hade jag gott om tid, såg ett X40-tåg stående på spår 1, vilket det det aldrig brukar göra. Jag gick fram till änden som pekade västerut och visst, det var tåget som hade krockat. Vad jag kunde se i den dåligt upplysta änden av perrongen, stack det ut ett älghuvut och ett ben ur kåporna runt “kopplet”. Jag tog ett par bilder i mörkret i hopp om att någon av bilderna skulle bli bra efter lite trixande med ljus och kontrast. Nedan är resultatet.

Elk on the train

Jag kom hem nästan 4 timmar efter jag lämnat kontoret. Trött och hungrig.

Tågföraren kom ut och pratade med oss resenärer när det inte hade hörts i tågets PA-system om problemen med framförvarande tåg, någon frågade hur många älgar som körts på, “339 stycken sedan januari” och vad jag vet och hört så har det bara på den sträckan jag åker (Eskilstuna/Stockholm) körts på inte mindre än 32 älgar tidigare, nu alltså uppe i 35.

2 thoughts on “Älgarna snart slut i mälardalen?

  1. Jävlar i min lilla låda vilka stora bokstäver det var här!

    Din blogg kommer vara den enda jag kommer kunna läsa om jag nu blir blind på ena ögat.

    Tack! Nu känns framtiden lite ljusare ;D

Comments are closed.