Vargjakt WTF!?

Jag läser nyheterna och kan inte annat än att känna besvikelse, 21-22 dödade vargar under dagen, får en må-illa-känsla i magen och tänker på när jag träffade vargar i Kolmården.

De fyra grå vargarna var inga dödsmaskiner och inte heller några blodtörstiga bestar, visst de är rovdjur, tama rovdjur i bur men deras art-fränder förtjänar absolut inte hets-jakt.

Det ligger i vargars natur att jaga, döda och äta andra djur, som rådjur och älgar och ibland tam-boskap som renar, får och kor och tyvärr slinker det nog med en och annan jakthund då och då — det får vi räkna med och det ersätts för dessa förluster, lite som “den som ger sig in i leken, får leken tåla”.

I Sverige har ingen människa blivit dödad av varg sedan 1821, snart 190 år men vargskräcken är tydligen fortfarande stark.

Jag läste sagor när jag var liten, det förekom ofta vargar som inte sällan beskrevs som onda och blodtörstiga varelser som försökte lura små flickor i fördärvet, sen växte jag upp och förstod att sagorna var just, sagor.

Jag stöder Svenska Rovdjursföreningen, gör det du också!

Aftonbladet: “Speciell känsla att fälla en varg”
Expressen: “Hetsjakt påeldad av EU-hatare”
DN: Jakten över snabbare än väntat
SvD: Flertalet vargar redan skjutna

One thought on “Vargjakt WTF!?

Comments are closed.