Min Magic är uppdaterad

Jag tog klivet ikväll, att uppdatera från fabriks-ROM till uppdateringen som släppts, 2.20.401.2, jag var lite rädd att jag skulle “bricka” luren men allt gick bra och det tog inte ens de 10 minuter som uppdateringsprogrammet antog, 4-5 minuter.

Efter uppdateringen var luren ren, som den dag jag packade upp den. Satte upp allt som det var tidigare, efter som jag inte är säker på om det ens gick att backa upp alla inställningar, alarm, podcasts och annat som ligger lokalt i luren — jag chansade. Google Listen var tomt när jag öppnade det, svor lite och tänkte att jag skulle få spendera timmar med att leta reda på alla flöden igen, stängde ned och gjorde något annat. Öppnade Google Listen igen och tjoff, alla flöden var på plats, det som var tomt var min listen queue och det är ju inte hela världen, jag kan ju backa i en del flöden.

Googe Latitude, Facebook, Twitter och Brightkite, alla inloggningar fixade och peppar peppar, jag kom ihåg alla inloggningar utan att kika på fusklappar och anteckningar.

Jag har lite kvar att installera men jag har alla de “viktiga” applikationerna på plats;
aTrackdog, Locale, Scandinavian Keyboard, Google Places Directory, Google Listen, Barcode Scanner, Brightkite, G-Mon, Google Translate, My Maps Editor, My Tracks, Spare Parts och Twidroid.

Mina egna applikations-övningar har inte renderat i någon applikation än, jag har planerat och skissat på flödet mellan klient-server och beskrivit features. Det finns en viss risk att det blir ganska mycket data skyfflande och där applikationen är tänkt att användas är det inte alltid så gott om täckning, så det kommer blir en massa cache’ande för att det skall flyta på.
Har experimenterat en del med layout i en editor jag hittat, funkar sådär. Har ju fått höra att jag är grafiskt utvecklingsstörd, så jag kanske bara skall bygga grovt och låta någon annan fylla på med grafiskt fluff när det närmar sig release.

Update: Wow! Luren känns som en ny telefon, snappy och responsive. Glädje, tänk vad lite en uppdatering kan göra — hoppas bara HTC inte glömmer bort oss Magic-ägare, utan rullar uppdateringar på 2.x av Android åt oss. Det känns som jag kommer slita länge på min Magic, finns nästan inget som skulle få mig att vilja byta … möjligtvis en ny Android-lur om något eller några år. Android är här för att stanna.