Fritz, sit the fuck down and shut the fuck up!

Jag hoppas att den här artikeln på Techcrunch: Achtung! Google Analytics is illegal, say German government officials inte är på riktigt.

Skulle den vara det så, har de visat att de inte fattat någonting, varken om webben i det stora hela eller Google Analytics i detalj. Det viskades tidigare om att det skulle krävas samtycke för att en sajt skulle få lagra cookies på besökarnas datorer, något som skulle få effekten att stora delar av webben skulle gå sönder, i form av ständigt godkännande av cookies.

På webben (ja, jag kallar det så för att även mindre bevandrade individer skall förstå) lagrar sajter cookies, för att hålla tillstånd och inställningar i “minnet”, webbläsaren skickar med “kakorna” vid varje gång en sida laddas för att servern skall veta om du är inloggad, vilka inställningar du önskar eller bara för att räkna dig som besökare, för besöksstatistik.

Jag torrbloggade för några veckor sedan om cookies, då jag hade hittat något som jag reagerat på, jag publicerade dock aldrig inlägget utan slängde det i det stora runda arkivet. Det var något jag träffat på tidigare i arbetslivet, en journalist beskrev cookies som “små program som lagras på din dator” i en context att cookies var onda och att man skulle akta sig noga. Den här journalisten arbetade på en stor nyhetsbyrå och det kablades ut till många tidningar. Tyvärr kan jag inte hitta original-artikeln med just den beskrivningen men det kan återfinnas på andra ställen på nätet.

Med sådana prov på okunskap bland journalister och webb-folk, hur stor är då okunskapen bland politiker, de som lagstiftar? Gigantisk, är ett mått jag kommer att tänka på. De människor som skall skapa lagar och förordningar som skall reglera saker och ting, ska nu in och peta på nätet med minimala eller obefintliga kunskaper… de omger sig med så kallade “sakkunniga” och “experter” som troligtvis har fått sin position genom att de visat upp sitt ECDL … bädda in bilder i Powerpoint eller hyffsat kan ratta Word.

Man låter väl inte vaktmästaren/rörmokaren utföra hjärnkirurgi?

Ge fan i Internet om ni inte förstår er på det!

So, sit the fuck down and shut the fuck up.

One thought on “Fritz, sit the fuck down and shut the fuck up!

Comments are closed.