Food Inc

Livsmedelsindustrin vill dölja hur deras livsmedel framställs, få oss att glömma varifrån råvarorna kommer ifrån och hur de behandlas för på sin väg till våra tallrikar.

Food Inc (IMDB).

Makes ya’ think, huh!? Jag har sett liknande dokumentärer tidigare men den här känns ändå som den drar fram en massa hush-hush i ljuset. Nu lever vi ju inte i USA, men jag tror att det industriella jordbruk som syns i dokumentären kan återfinnas till vissa delar även i Sverige och grannländer. Efter att ha sett hur kycklingar, kor och grisar slaktats i fabriker så blir man lätt illamående. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bli vegetarian, jag vill ha en bit kött i maten, men efter att ha sett halva dokumentären så känns det som jag skulle kunna avstå en del av köttet, mot vetskapen att det slaktats på ett schysst sätt, friska e-coli och salmonella-fria djur som fått beta, böka och picka utomhus, frigående.