Google Listen, ny version

Jag såg idag att Google Listen (Android-applikation) hade släppts i ny version (1.0.3), jag uppdaterade och testade. GL uppdaterade podcasts och såg lite annorlunda ut, större knappar och lite bättre nyttjande av skärmutrymme, GL ville däremot inte spela några podcasts utan krashade och inget mer hände, även efter att ha dödat GL och startat om applikationen ett par gånger.

Efter en fullständig omstart av telefonen (HTC Magic), så fungerade GL utmärkt. Det finns dock ett par små saker de skulle kunna ordna till innan jag är helt nöjd.

  • De prenumerationer man har, när de uppdateras med nya podcasts, laddas dessa ned — men läggs inte till i lyssningskön automatiskt
  • Ingen manuell rensning av podcasts som man skippat eller tagit bort prenumerationen för.
  • Prenumerationslistan sorteras inte efter senaste uppdatering.

Google Listen är min snuttefilt på tågresor, jag reser varje dag till och från jobbet så jag avverkar ett par podcast i varje riktning per dag. Informativa och intressanta podcasts, oftast på engelska finns tillgängliga och ibland på svenska, SR Podradio, där P3 Dokumentär, P4 Dokumentär och Kaliber är de jag brukar lyssna på.

Podcasts, eller Podradio är som vanliga radioprogram, skillnaden är att man själv bestämmer när man vill lyssna på dem, vanlig radio där programmen är flyktiga (missar du det så får du vänta på eventuell repris). Podradio består rent tekniskt av MP3-filer (eller annat komprimerat ljudformat, OGG förekommer också) för själva ljudinspelningen och en variant av XML-filer, RSS med Mediataggning, det finns många andra sätt att “fånga” podradio, genom Itunes till exempel.

Dessutom, för att ha lite koll på uppdateringar av Android-applikationer så använder jag aTrackDog.