En dag den här veckan… eller annan valfri vecka

Klockan ringer 05:20, jag vaknar och stänger av alermet på telefonen, jag är kissnödig och stapplar iväg mot toaletten. Somnar till en kort stund medan jag kissar, vaknar igen när nästa alarm börjar väsnas 10 minuter senare, tvättar händer och ögon, borstar tänderna och stänker på mig lite EDT. Drar på mig kläder och pussar sambon på kinden, hon mummlar något ohörbart och jag säger att jag älskar henne.

Jag är ju lite avundsjuk, hon får ligga där i några timmar till (om hon inte jobbar) och sova tills hon vaknar, av sig själv oftast.

Skor, jackan på och ryggsäcken. Sedan iväg för att bli upplockad av den blå Saab’en, Peter kör, vi hämtar upp de andra och far sedan iväg mot Stockholm. E20, Strängnäs, Läggesta, Nykvarn och Södertälje, platserna jag vanligtvis passerar med tåg. Jag är trött och nickar till, slumrar i kanske 20 minuter, kilometrar passeras och vi är framme vid Liljeholmen efter lite mer än en timme, Peter och Saab’en fortsätter åt ett annat håll och de andra och jag tar tunnelbanan mot T-Centralen, i Gamla Stan blir vi färre och på T-Centralen fortsätter jag ensam mot Kista. I Helenelund stannar pendeltåget och jag fortsätter mot hightech-bunkrarna i norra Kista i höjd med Kista-Mässan och anländer till min plats cirka 07:40 till 07:50.

Arbetsdagen rullar på.

16:57 går pendeltåget in mot Centralen, mot direkttåget som går 17:26. Promenaden till Helenelund görs ibland med kollegor eller ensam, går jag ensam drar jag igång dokumentärer på telefonen och trycker i pluggarna, långa steg. När jag kliver ut genom spärren på Centralen slänger jag ett öga på skärmen som hänger från taket, där får jag vet åt vilket håll jag skall gå, det dagliga lotteriet, vilket spår blir det för dagen? Spår 4, 10, 12, 18 eller 19. Boskapsvagnar och färden går norrut, Karlberg, Sundbyberg, Kallhäll och Jakobsberg, senare Enköping, Västerås, Dingtuna, Kolbäck, Tumbo och till slut Eskilstuna. När jag har landat har jag några minuter att vänta på bussen hemmåt, 18:58 och landar i närheten av hemmet runt 19:20.

Efter att ha ätit ser jag på TV en stund, de andra har redan ätit, sätter mig vid datorn, slösurfar på Facebook, snurrar runt på Tradera efter något att buda på och kollar mail, läser feeds och Twitter. Klockan passerar 22 och jag sitter fortfarande kvar och knappar, kodar på något av mina projekt som är i ständig förändring. Nästa gång jag kikar på klockan har den passerat 23, i bästa fall, i sämsta fall är den över 00 och jag är inne och suddar på nästa dygn. Går snabbt och lägger mig, stänger de gråblå.

Klockan ringer 05:20…. Rinse, repeat.

5 thoughts on “En dag den här veckan… eller annan valfri vecka

    1. Det vore ju inte så skoj om det rullar på så i 30+ år till .. variation behövs nog för att man inte ska ruttna ihop fullständigt.

  1. Säg till om ni vill ha en till väl betalande medresenär från etuna till sthlm /kista =)

    1. Robin,
      Rikta frågan till Peps på Pepstraktelser. Jag reser till Liljeholmen, därifrån med tunnelbana till centralen och vidare mot Kista (norra, typ Kistamässan) med pendeltåg.

Comments are closed.