Burkade blogginlägg eller torrblogg

Jag skriver ofta och mycket, mycket mer än som syns på bloggen. Ibland jobbar jag flera veckor med en del inlägg, då och då, andra inlägg skrivs i all hast med den känslan jag har för stunden. När jag sitter på tåget ibland torrbloggar jag i en vanlig text-editor (tänk notepad) eller så använder jag telefonen.

Jag använder bloggen för att kommunicera ut idéer, tankar och förmedla åsikter och insikter.

Jag har skrivit blogg på internet sedan 1997 ungefär, då i ett egenutvecklat verktyg och sedan på blogg-communityn LiveJournal. När jag sedan fick en svår och jobbig arbetssituation startade jag en annan blog, där jag kunde blogga under pseudonym, för att inte min arbetsgivare skulle hitta den. När problemen löste sig slentrianbloggade jag i något år innan jag lade ned den, vid sidan om den hade jag skaffat en ny domän och satt upp WordPress, den här bloggen.

Ibland torrbloggar jag bara för att får ur mig något, glad, irriterad, uppretad eller bara trött, då krafsar jag ned tankar och funderingar jag har just då. Många gånger lever inlägget endast i min torrblogg, som tas bort när det publiceras på min vanliga blogg och ibland läser jag igenom det och känner att det kanske var lite för personligt och djupt för att vara praktiskt att posta.

Långt innan internet och bloggar skrev jag, som en motvikt till all programmeringskod jag skrev, när jag programmerar är det struktur, konventioner och syntax att följa.