Inte mycket, på länge

Jag har inte uppdaterat bloggen på länge, det beror på många saker. Jobb, pendlande, sömnproblem, småfnul och bloggtorka.

Igår ropade jag in en box på tradera, samtliga X-files säsonger för en lagom mängd pengar, 61 DVD, jag är inte helt övertygad om att Damen vill titta tillsammans med mig — jag har i alla fall något att fördriva tiden med på tåget.

Jag jobbar lite med att sätta ihop data, som jag ämnar släppa fria. Cirka 206000 rader består datasetet av idag och det är långt ifrån komplett. Det handrar om svenska postnummer och latitude/longitude-positioner, koordinater, möjlighet att göra uppslag framlänges och baklänges. Utifrån ett postnummer har man en ungefärlig position på vad man nu önskar ha en ungefärlig position på. När man har det kan man göra distansberäkningar på en eller flera punkter runt om.
Det är en del jobb kvar och jag har en del otappade datakällor kvar, med lite crowd-sourcing så skulle detta få en precision ned på gatunivå och kanske husnummer-nivå i städer.
Lite mashup och man kan slänga ihop en karttjänst med hjälp av Google Maps på några timmar.

Posten kommer helt säkert inte vara så lyckliga, eftersom de vill sälja uppgifter som dessa, dock har jag samlat in information från öppna och publika källor och jag sammanställer den till något användbart.

Update: Jag gjorde en förfrågan hos SCB ang. tillgång postnummer och koordinater som de använder för indelning av befolkning och så vidare; fick svaret att det skulle kosta 15000:- + moms. Tack men nej tack.