Att rigga utvecklingsmiljö för Android applikationer

Efter att ha bollat lite idéer med kamrater om olika sorters applikationer och funktioner så tänkte jag försöka ge mig på att faktiskt bygga något för Android-platformen.

Följde instruktionerna på developer.android.com som tyvärr verkar vara lite utdaterad, laddade ned och installerade Eclipse för att användas som utvecklingsmiljö. Dokumentationen på developer-sajten refererade endast hur man installerar ADT (Android Development Tools) för Eclipse version 3.3 och 3.4 — inte 3.5 som jag laddade ned. Inte så stora skillnader egentligen men det var lite annorlunda upplagt, jag har inte tidigare arbetat med Eclipse så det tog lite tid innan jag kom på hur man skulle bära sig åt.

Jag skall läsa in mig och testa lite, bygga ‘Hello World’ och börja labba… nu blir det dock sömn.