U2 på Ullevi

Vi var ett glatt gäng som mötte upp på stationen i Eskilstuna, för att resa mot Göteborg och kvällens U2 konsert. I Arboga hade vi tågbyte och hade 15 minuter till nästa tåg, det dröjde inte länge förrän det visade sig att det var cirka 30 minuter sent. Till Göteborg blev tåget ungefär 40 minuter sent, det åt upp den timme vi hade tänkt chilla på hotellrummen på Scandic i Mölndal. Vi checkade in, åt middag på en Thai-restaurant och drog ner mot city.

Konserten var allt det där man kan förvänta sig av U2, spektakulära videoskärmar i kolossalformat, gamla godingar och nytt material. Om jag jämför den här konserten mot de två tidigare, så är jag lite besviken på det nya materialet från den senaste plattan, som jag upplevde som ganska platt men som ända har ett par guldkorn som med tiden kan växa och bli klassiker.

Nu återstår utcheckning och hemresan, tåg ett par timmar tillbaka till Eskilstuna.