En liten detalj

Jag har hittat en liten detalj jag inte är helt nöjd med på min HTC Magic, batteritiden. När jag reste till Göteborg i helgen för att se U2 hade luren legat på laddning hela natten och jag tog den av laddaren runt 11, strax innan jag gav mig av mot tåget. När jag kom fram i Göteborg var tåget 40 minuter sent och den timme jag hade hoppats på att vi skulle ha på hotellet innan det var dags att dra sig ned mot city, försvann med förseningen och jag hann inte ladda luren. En halvtimme in i konserten var batteriet helt slut, även fast jag dragit ned telefonen i “Flight mode” (2G, 3G och WLAN avstängt) så dog luren efter några bilder tagits. Irriterande. Det räckte alltså från 11 till 22 ungefär, knappt ett halvt dygn.

Batteriet skall vara på 1340mAh (milliAmperetimmar) och i specifikationerna nämns taltider som 400 minuter för WCDMA (3G) eller 450 minuter för GSM (2G) samt standbytider på 660 timmar för WCDMA eller 420 timmar för GSM — vilket inte riktigt känns när man använder den, rutinen har blivit att lägga luren på laddning varje kväll. Det är stor skillnad mot min gamla SE W810i som jag oftast laddade söndagnätter och sedan någon gång mitt i veckan efter behov men oftast bara två laddningar i veckan.

Jag hoppas HTC snart släpper ett nytt batteri med högre/längre kapacitet, 1340mAh känns lite klent och snålt. 2500mAh eller mer skulle nog vara helt ok, ladda varannan dag.