Besviken på MySQL

Efter att ha uppgraderat MySQL på min Wintendo laptop där jag labbat och byggt diverse saker de senaste året, applikationer som skyfflar data till och från några databaser, så märkte jag att applikationerna inte längre fungerade.

Felmeddelanden om att användaren var okänd alternativt felaktigt lösenord, saknade tables och annat gjorde mig lite orolig, jag har ju inte petat med dem på ett tag så de borde inte ha ändrats något.

Kikade på wintendo-maskinen, inga databaser den ville kännas vid utom mysql och information_schema, standard databaserna. Jag kollade på disk om de fanns där, de gjorde det, de verkar ha blivit ‘detached’ på något vänster.

Blev ännu oroligare och kollade min Ubuntu laptop… och det var samma problem där med en skillnad, det som fanns tillgängligt var endast MyISAM tabeller. Alla InnoDb tabeller verkar ha dött i uppdateringar.

Förbannade jävla skit, InnoDb skall ju vara nästan hur säkert som helst med transaktioner och WhatNot, som skall överleva nästan vad som helst …

Wintendo burken kör MySQL Server 5.4 och Ubuntu burken kör MySQL Server 5.0.75.
Dessutom är jag utlåst från root-kontot på Wintendo burken.

FAIL FAIL FAIL.

Jag har några dumpar som jag kan sätta upp igen men det kan vara 2-3 månaders förlorade data. Helvete.

One thought on “Besviken på MySQL

  1. Ouch! Jag avskyr att uppgradera sådana där saker. I regel så går det ju bra, men det blir så jäkla mycket stök de gånger de går mindre bra. =/

Comments are closed.