Röntgenundersökning

Jag skulle enligt min läkare infinna mig på Eskilstuna Lasarett för drop-in röntgen av min dåliga fot. Sköterskan fick spel när jag nyfiket frågade om jag kunde få en av bilderna hon tog, patienter skyddas tydligen mot sig själva — det gick inte alls, på grund av den höga sekretessen.
Hon gick igång ordentligt och jag kände mig nästan dum för att ha frågat, kontrade med att fråga om det var skillnad mot alla de ultraljudsbilder som blivande föräldrar får med sig vid undersökningar, enligt sköterskan var det en enorm skillnad.
Då funderar man, om jag önskar att få ut en röntgenbild på min fot men inte kan få det, även om jag lämnar mitt samtycke, varför får då kreti och pleti ut bilder på sina ofödda barn?

Irriterande.

2 thoughts on “Röntgenundersökning

    1. @Peps ja, det hjälpte ju inte att det är MIN fot, det var tvärstopp. Jag har ju en skallröntgen (efter misshandel 2004) som jag skulle vilja ha ut, det kan jag nog glömma, även om det skulle vara kul att använda som avatar på MSN eller typ.

Comments are closed.