Pajasbloggen

Ja, det namnet skulle den egentligen ha, bloggen med det sammansatta namnet som innehåller “politiker” och “bloggen” som jag inte tänker nämna vid dess riktiga namn.

Jag har följt rapporteringen från Almedalsveckan via bloggar och andra media och samtidigt sneglat på dyngan som Pajasbloggen skrivit — det är ju synd att kalla det journalistik eller ens rapportering. Det har mest handlat om rykten, skvaller och topplistor av varierande slag, nu senast 99-listan, där man listar allt möjligt trams, som vem som hade snyggaste träskorna, veckans Irakier, fulast/snyggast frisyr och Tv-kanal; givetvis runkar Niklas Svensson i motvind och satsar på sig själv — TV4 (då hans blogg drivs av samma bolag).

Bloggen som sådan håller i övrigt låg kvalité och de flesta inläggen skrivs med skandal och sensations-ton, “Exklusivt: Statsrådets mamma luktar sill”. Det kan vara sant men det kan vara ett rykte, som hörts av reporterns-kusins-grannes-jobbarkompis i korvkön på Skara sommarland. Klick/Hänt-i-veckan journalistik, eller varför inte en En Ding Ding Värld?