Fyndat på Tradera

Jag fick för mig att jag skulle kika lite på Tradera tidigare i veckan, jag budade på en del objekt och vann! En förlängningstub för att få makro-effekt utan att köpa nya objektiv, smidigt som sjutton.
Linsskydd i extrem close-up
Testade med linsskyddet på köksbordet.

Fluga på väggen
Hittade en fluga jag “smög” lite på, man ser tydligt hur smalt fokus-området är.

Nu hade jag skruvat ihop alla tre delarna av tuben för att få maximal längd på den, det jag märkte snabbt var att jag behöver ett litet stativ för att skakningar på handen blir bara blur på bilderna. Jag kommer nog att variera mellan olika kombinationer av ringar i fortsatta experiment.

Jag har även en ordentlig extern blixt på väg, den inbyggda i Canon 350D är lite “fattig”, funkar oftast bra i rum strax under dagsljus men är det kolsvart så blir bilderna sällan något annat än kompakt mörker.

Mer på min Picasa.

2 thoughts on “Fyndat på Tradera

  1. Är den manuell med så att du måste trixa till det varenda gång du ska ändra bländare? Köpte ett sådant manuellt för två år sedan. Använt det tre gånger just p.g.a. det.

    1. @HDR-fotografen ja, den är manuell och består av tre lösa ringar man kombinerar efter behov. Just dessa foton är alla tre ringarna ihopskruvade. Skaffar eventuellt senare ringar för automatik.

Comments are closed.