To Berlin and back again

Japp, i helgen bar det av till Berlin. Hämtades i fredags morse vid 03:15 i Eskilstuna av en kollega, vidare mot Arlanda och avfärd 06:55 mot Tegel, Berlin.

Konferens och samkväm i olika former, guidad tur i buss och utsökta middagar. Stadspromenader, bakgårdar, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Holocaust monumentet, Brandenburger Tor, Alexanderplatz och Sony Center.

Kulinariskt äventyr som när vi serverades olika sorters korvar tillsammans med potatis och sauerkraut på ett jättebleck, detta sköljdes ned med weissbier och blecket skrapades rent. Jag var lite förvånad att kollegorna uppskattade sauerkraut, det hör ju inte till de tillbehör man hittar på svenska middagsbord.

Min fot lade lite sordin på upplevelserna för min del, värk och felberäknad dos och jag spenderade en del tid på hotellrummet i horisontalläge, CNN på tv (för övrigt det enda som visades odubbat) och lite sömn under lördags-eftermiddagen, vilket räddade lördagskvällen — smärtfritt och ett mycket trevligt besök på en restaurang i kvarteren runt Checkpoint Charlie, tillbaka på hotellet följde mycket kreativa diskussioner och lite brain-storming.

Söndag började med ett telefonsamtal — “Hej, det är Fredrik Reinfeldt och jag tycker du ska gå och rösta…” eller något liknande (ännu ett skäl till att jag inte kommer rösta Moderat any time soon), klockan 09:10, inte direkt någon optimal väckning när man har sovmorgon efter att ha somnat sent, flyget hem gick 14:20 och jag var hemma i Eskilstuna igen runt 18-tiden.

Valvakan var spännande, jag tittade på SVT och kikade samtidigt på Valmyndighetens hemsida och kanalen #valvaka på irc (irc.piratpartiet.se), när det stod klart att Piratpartiet hade lyckats med att ta plats i EU parlamentet kände jag mig lättad, satt ytterligare en stund för att se intervjuer och den finska nyhetssändningen, därefter mot sängen — trött och upprymd. Historia har skrivits och jag har dragit mitt lilla strå till stacken, i form av förvalsvolontär.

En sak är säker i alla fall; Berlin skall besökas igen.