Allmänvården tar poäng

Jag vaknade tidigt och slängde mig på telefonen för att komma fram på vårdcentralens bokningssystem. Jag kom fram och fick en tid då de skulle ringa upp mig, någon timme senare ringde de, samma sköterska som igår och jag fick en tid klockan 13.

Tog bussen strax efter 12 för att komma dit i tid, vankade in på vårdcentralen. Damen i receptionsluckan luggade mig på 150 kronor och jag fick gå och sätta mig i väntrummet, det var nästan öde, 8-10 personal, vi var två som satt i väntrummet, när jag hade kommit dit och skulle sätta mig sovrade jag tidningshögarna snabbt, det enda som var av intresse var någon auto-tidning jag förstrött bläddrade i runt 20 minuter.

Läkaren dök upp och kallade in mig på ett undersökningsrum, rak och enkel kommunikation, riktigt trevlig karl som förstod att det var riktigt smärtsamt, klämde lite på foten för att undersöka var det var smärtsamt och inte. Lutade sig tillbaka och började fråga ja/nej-frågor om möjliga orsaker, jag stämde inte inte in på någon av dem, så jag hör till de som har Gikt genetiskt betingat, ett arv från mina släktingar. Vidare skall jag låta bli rödvin och blodiga biffar, vinet kan jag nog låta bli utan vidare, värre är det med biffar som är en favorit när jag ska skämma bort mig själv — det händer ju inte så ofta. Jag skulle nog kunna räkna tillfällena på ena handen det händer under ett år.

Jag fick en order i handen, jag skulle besöka “labbet” på vägen ut och lämna prov, jag blev stucken i armen efter jag instruerat sköterskan var på ett ungefär jag brukar bli stucken när jag lämnar blod — till skillnad mot sköterskan på akuten lyssnade den här och drog ett rör fullt på bara några sekunder, det ville inte riktigt sluta blöda och det gick åt ett par tussar för att få stopp på det.

Jag haltade iväg mot busshållplatsen och vidare ned mot Tunapark och apoteket, jag hade fått Diklofenak utskrivet tillsammans med en annan medicin jag ska ta när jag är smärtfri, den kommer jag antagligen få ta lång tid framöver, kanske så länge jag lever.

Jag är nu sjukskriven till första juli, jag har redan varit hemma sedan i torsdags och jag kommer få spunk av rastlöshet — eller så kommer jag vara väldigt produktiv på bloggfronten. Time will tell.