Allmänvården, igen

Jag kom i kontakt med allmänvården igen, då jag behövde komma i kontakt med läkare angående min “trasiga” fot igen, 4 dagar efter jag slutat knapra Diklofenak så dök inflammationen/smärtan upp igen. Så illa att jag idag är hemma från jobbet, för spring till och från tåg/pendel och mellan skrivbord och kaffemaskin skulle inte funka.

Ringer den lokala vårdcentralen, en lite mindre än den som finns nere i stadens centrum, efter att ha lyssnat på de olika valen i telefonservicens meny valde jag att lämna mitt nummer för vidare samtal med sköterska, för eventuell bokning av tid. Några timmar senare blir jag uppringd av en sköterska, jag berättar om mina besvär och vad som hänt tidigare, jag är säker på att hon tog fram min digitala journal, eftersom hon bad om mitt personnummer och slog det på datorn, jag hörde henne knappa febrilt. Tyvärr kunde jag inte få någon tid idag, alla tider var bokade, imorgon skulle jag ringa tidigt för att hinna knipa en tid, för det är så det fungerar i vården, först till kvarn, dessutom påpekade sköterskan att de har dragit ner kapaciteten för nu är det sommar.

.. meh!? På sommaren är ju folk lediga och har tid att göra sig illa, skaffa sig åkommor, skrubbsår, getingstick, benbrott och annat de måste söka sig till allmänvården för och allmänvården svarar med att dra ned kapaciteten till ett minimum. Jag förstår inte den logiken, för det finns antagligen någon form av tanke bakom den.

Det jag var ute efter var att få Diklofenak utskrivet eller träffa en läkare som kunde skriva ut något annat, som enligt den läkare jag träffade på akuten, skulle kunna skriva ut något som jag i fortsättningen skulle ta i förebyggande syfte. No such luck.

Det här systemet är trasigt, mycket trasigt.

2 thoughts on “Allmänvården, igen

  1. Uppenbarligen fungerar det olika, för hos mig, i nordvästra Västerort, så brukar man kunna få tid samma dag, ifall det är akut. Så systemet är inte trasigt här.

    Varför kollar du inte med din företagsläkare?
    .-= Dennis Nilsson´s last blog ..torje =-.

    1. Well, första svängen var en helgdag, 5 timmar på akuten, så det föll sig naturligt att fortsätta. Nu gick det bättre än förväntat idag.

Comments are closed.