Post-bröllop söndag

Hela dagen har det känts att det varit post-bröllop, under hårbotten. Bakis med besked.

Det var riktigt trevligt bröllop, brud och brudgum fick varandra, presentöppning och middag med tårta och kaffe. Jag var engagerad som “fotograf” och tog riktigt många bilder, somliga ganska bra.

Vi (Damen och jag) delade taxi med tärnan och toastmaster – vi bor inte så långt ifrån varandra, blir avsläppta och betalar. Taxin drar iväg för att 15-20 meter bort stanna, när den åkte iväg hade den låtit “knirr-knirr-knirr”, gummignissel som i punktering.
Damen tog mina grejjer jag bar på och gick hem och la sig, kvar var jag för att hjälpa chauffören, i finkläder.
Chauffören var inte det smartaste tappat bakom en ratt och bilen inte den mest hjulbytar-vänligaste heller, jag måttade in domkraften och chauffören kollade om den stod rätt, snurrade upp domkraften lite, började dra bort hjulbultar (FIAT av senare snitt), tre av fem låg på marken när bilen gav sig av – chauffören hade inte dragit åt handbromsen utan bara lagt växeln i “P”-läge. Nytt försök, domkraften på plats igen, chauffören kontrollerade igen, genom att lägga sig på rygg och titta, vevade upp lite grann och det small till under bilen – fästet i plast hade lostnat, det var fäst med något slags clips som inte ville hitta tillbaka till det hål den suttit i. Vid det här laget cirklade chauffören bilen ett par gånger medan han kedjerökte och mummlade, jag som var lite yr och trött av dagens aktiviteter konstaterade att det bästa han kunde göra var att ringa bärgare, eller åkaren han körde för. Tackade för mig och gick hem och lade mig, klockan visade 04:38.