alltid progress

Det händer saker, både positiva och negativa.

Till de positiva kan jag räkna att jag i fredags lämnade in en ansökan om uppsägning på jobbet för att imorgon måndag börja mitt nya arbete ute i Kista.
Golvet i den äldsta flickans rum är lagt, golvsocklar inhandlade och dörren justerad i underkant för att inte skrapa i golvet, jag sågade av cirka en centimeter då foam + golvskivor skulle höja golvet cirka 6-8 millimeter – uppsättning av socklarna skjuts lite på framtiden pga. födelsedagar och firande framöver. Status för golv-projektet bedömer jag till 90% completion.

Det negativa – jag fick ont i en fot i torsdags och spenderade 5 timmar på akuten på Mälarslakteriet/Mälarsjukhuset i Eskilstuna, inte direkt “optimärt” sätt att spendera en ledig dag, jag fick i alla fall klarhet i vad det berodde på och vad de tidigare (runt lucia december 2008) omgången (då i väster fot, nu i höger) handlade om. Det visar sig att jag fått Gikt (Portvinstå) och nu går jag på Diklofenak och Alvedon (stora som hockeypuckar), något som oftast drabbar män i +40-åldern, jag är ju inte riktigt där än. Efter besiktning på akuten och medicin så kan jag faktiskt gå (nästan) utan smärta redan efter ett par dagar, vändan i december så var jag i det här skicket efter cirka två veckor utan medicin — den gör ju faktiskt nytta. När jag knaprat mig igenom hela kuren skall jag följa upp med besök hos vårdcentralen (och troligtvis mer mediciner, i förebyggande syfte).
Jag chattade med en god vän om tillståndet och jag kom väl mer eller mindre fram till att jag inte stämde in på någon av (de vanligaste) orsakerna.