Grattis media, redan!?

Ledaren på UNT den 17/4 skriver om MediaCreeper It gives med the creeps… (fantasifull rubrik).

Efter som ledaren/dekret-rullen (vad jag kan se saknar kommentarsfunktion) så svarar jag här;

Maria Ripenberg, jag måste gratulera dig, som redan hittat MediaCreeper efter cirka 5 månaders drift, MediaCreeper har varit igång sedan mitten av november förra året. Maria har alldeles rätt, MediaCreeper är inget komplett eller heltäckande verktyg för att helt och hållet täcka in allt journalister har för sig på nätet, det är inte meningen heller — MediaCreeper är skapad för att väcka eftertanke och diskussion om de lagar som verkligen är otäcka och hotar den personliga integriteten och för Marias del, meddelarskyddet. Maria Ripenberg är uppenbart inte insatt i frågorna som borde lyftas upp;

FRA-lagen, som gör det möjligt för svenska staten att kopiera all kommunikation på Internet, att skapa sociogram genom att lägga pussel av medborgarnas epost, chat och surfvanor och samtidigt göra samtliga mobiltelefoner till statliga spårsändare. Adjöss med meddelarskydd, läkare-patienthemlighet, advokat-klienthemlighet, brevhemlighet och om vi någon gång skulle rösta i riksdagsval, rösthemligheten. Redan har tecken på ändamålsglidning börjat dyka upp, SÄPO vill ta del av det material FRA samlar in. Vilka kommer härnäst, Försäkringskassan, Skatteverket, CSN?

IPRED1-lagen, som på flera plan ger upphovsrättsinnehavare större befogenheter än rikets Polis, att brottsbekämpning läggs ut på entreprenad är helt fel och hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Lagen är ett beställningsjobb från upphovsrättslobbyn.

Tidningen UNT, där Maria Ripenberg arbetar som debattredaktör och ledarskribent, skickar sin inkommande epost via servrar utanför Sveriges gränser, närmre bestämt Danmark och Tyskland, vilket gör den föremål för FRA spaning, när FRA-kablarna blir inkopplade, UNT och många fler köper “mailtvätt” utomlands.

Journalister porrsurfar och köper Viagra på arbetstid… Jojo!

Jag känner faktiskt till minst två journalister/reportrar (en av dem politisk redaktör) som fått sparken för att de porrsurfat och fyllt sina arbetsdatorer med porr, så jovisst.

Maria Ripenberg, om du tycker att MediaCreeper är så otäck, så har du inte förstått omfattningen av FRA- och IPRED-lagarna, läs på och kom igen.

One thought on “Grattis media, redan!?

  1. “Redan har tecken på ändamålsglidning börjat dyka upp, SÄPO vill ta del av det material FRA samlar in. Vilka kommer härnäst, Försäkringskassan, Skatteverket, CSN?”

    Skatteverket behöver inte detta. De kan sedan lång till tillbaka inhämta precis vilken information de vill genom så kallad “tredjemansrevision”. Se http://sv.wikipedia.org/wiki/Tredjemansrevision

    Storerorsamhället är här för länge sedan…

Comments are closed.