Sätter inga spår

Jag har lyssnat igenom U2’s senaste album No Line On The Horizon (Spotify) ett par gånger nu, jag tyckte inte någon av låtarna stod ut speciellt, man kan rakt av säga att det är U2 man hör, men jag upplever det som något slätstruket och utan knorr. Kanske behöver albumet mer lyssning, det har ju hänt förut, som till exempel med How to Dismantle an Atomic Bomb (Spotify) och All That You Can’t Leave Behind (Spotify) som för mig inte alls lämnat lika djupa spår som Pop (Spotify) och The Joshua Tree (Spotify) som fortfarande håller mig i ett järngrepp.

I min hylla står i princip allt U2 givit ut och lite till, jag har singlar, bootlegs och fulpressat, LP, Maxi och EPs, svart-vinyl och bild-vinyl, limited editions och promos. Dessutom har jag en diger samling låtar på datorn, remixer, demos, leaked, take-outs, udda material och sidoprojekt (som Passengers och Million Dollar Hotel) som fått mig att verkligen jaga ännu mer. Kort sagt, jag har aldrig köpt så många skivor som efter jag började ladda ner musik på nätet. Fildelning stimulerar till köp.

Den första U2 konsert jag var på, Ullevi 1997 POP, var helt fantastisk och förtrollad, var hög på känslorna i flera dagar efteråt, nästa var på Ullevi 2005, samma häftiga känsla, de släckte ner hela stadion och uppmanade alla att lysa med sina mobiltelefoner, wow säger jag bara, det var mäktigt när 46000+ människor tog uppmaningen och sjöng med. Jag får gåshud när jag tänker på det.

Med lite tur (ok, en STOR portion tur) så kanske vi får tag i några biljetter när de släpps till sommarens konsert.

2 thoughts on “Sätter inga spår

  1. Håller med du vad det gäller nya albumet. Kommer nog krävas mycket lyssning… Vet inte vad det är som saknas dock.

    Har en CDsingle med U2 som jag tror du saknar. Ska leta reda på den efter flytten så kan vi se om den kan komplettera din samling.

    Har bestämt mig för att göra mig av med alla mina DM vhser, har ju gjort mig av med samingsobjekten redan (som du vet…) Behåller bara min Enyasamling men samlar knappt längre…

Comments are closed.