Det var inte länge det höll

Igår monterade jag in en ny cpu-fläkt i Damens dator (gammal Compaq från början av detta sekel), glädjen var stor och inlämningsuppgiften kunde skrivas klart och mailas innan midnatt.

Idag när jag satt och slösurfade lite och Damen spelade något spel, så stängde burken av sig igen, precis som när den gamla cpu-fläkten trilskades. *fula ord*

Tur i oturen är väl ändå att datorn stänger av sig istället för att släppa ut den magiska röken, för då skulle det inte vara mycket kvar att rädda, diskar och kanske minnen men resten stekt/grillat. AMD processorn överhettar nog snabbt.

Nåja, det lär väl hålla ihop lagom länge, har eventuellt en lite mer modern och aktuell dator på gång, med lite tur. Den gamla burken behöver bara fungera medan vi tankar över bilder, musik och annat viktigt, sedan blir den nog skrot, strippad på användbara delar och iväg släpad till återvinningscontainern på tippen. Eller så får den kanske ett alternativt liv som filserver co-located ute i boden på tomten, om/när jag orkat gräva ner TP-kabel, där ute finns i alla fall vintertid kylan som kanske behövs för att hålla den igång och samtidigt göra nytta som element och hålla temperaturen över nollan, frostfritt.