Blåtands-nördigt

SoulHunter -- Saver screenJag har hittat ett kul spel, som jag ägnar mig åt när jag rör mig ute bland folk, SoulHunter (hämtas genom att surfa till http://javaget.com/hunter med telefonen) som går ut på att man ska rädda själar, i form av andras blåtands-telefoner.

Det har hänt att man gått ett varv extra i vänthallen på centralen, för att “tråla” själar eller dröjt sig kvar på platformen på tunnelbanan för att hinna scanna alla vagnarna mot Farsta.

Rent teknisk så är det MAC-adresser man samlar (inget man behöver bry sig om man inte är teknik-nörd), varje unik ny adress ger XP, några poäng på väg mot högre nivåer. Dina poäng och insamlade adresser skickas då och då till en central server som håller reda på alla spelare och deras räddade själar.

SoulHunter -- Score screenNär jag tar mig från mitt jobb ned till centralen och på tåget hem, så brukar jag få mellan 100 och 200 själar, på runt 10 minuter.

Det som är förvånansvärt är att så många människor har blåtand igång på sina mobiltelefoner, en del har ändrat namn (SSID) på sina telefoner men den stora massan har standard namnen orörda. Man ser ganska lätt vilka som är “avancerade” användare, de som har ändrat namnet till något annat, “Emma”, “W890i Kalle” eller en URL till sin blog, några obscena namn förekommer ju också, ganska kul att se vad folk väljer att kalla sina telefoner.

SoulHunter -- Scanner screenOm man vill så kan man rekrytera fler spelare, antingen någon du känner eller någon själ du just “räddat” annonymt, med ett tryck på knapp “4” eller “next” ett par gånger så får du fram informationen om hur du bär dig åt, välj “Bluetooth” och bekräfta med “5” eller annan lämplig knapp, första gången du gör detta laddas spelet ner från servern för att du skall kunna skicka det till någon annan. När du valt någon i listan med tillgängliga “själar” bekräftar du med “5” eller annan lämplig knapp, din telefon försöker då koppla upp mot den andra telefonen och om mottagaren accepterar och slutför överföringen så ökar din XP med 1000. Den som blev rekryterad kan med en gång sätta igång och börja spela, kanske rädda din “själ”.

Det kostar inget att ladda ned spelet, det som kan kosta lite är den trafik som krävs för att uppdatera lite information varje gång du startar spelet och var tionde minut.

Kollegor kallar mig för nörd, jag struntar i det, de har inte rank “1” på SoulHunter.

4 thoughts on “Blåtands-nördigt

  1. hohooo. Patrik skickade det där till mig för… En månad sen kanske.
    Men är förvånansvärt få här i E-tuna som har blåtanden på, iaf där jag rör mig. Tror jag lyckats rädda 9 själar sammanlagt. Trist.

Comments are closed.