Religulous

Ända sedan jag såg en trailer för Religulous för några månader sedan har jag gått och väntat. Bill Maher (för övrigt av judisk/katolsk härkomst, uppväxt i katolskt hem) ställer de obekväma frågorna, kristna, judar, muslimer och katoliker får sina argument nedsmulade om varför just deras “vinkel” och religion är bäst.

Kontentan av det hela är att Gud är lika påhittad som Jultomten, men människor väljer att låta sina liv kretsa runt en kult som lika gärna kunde handla om Aliens (eh, ja, det är ju precis vad Scientologerna gör) eller Osynliga Rosa Enhörningar eller Flygande Spaghetti Monster.

Intelligent Design fick sig även det en smocka, i form av mängder av fakta, som är common knowledge för alla som tagit sig igenom grundskolan utan streck i alla ämnen.

Billl pushade ibland lite för hårt och drev saker till sin spets, nästan förlöjligade sina intervju-offer och den obligatoriska vinkeln, att religion till största del har lett till elände och krig.

Jag tyckte den var intressant för att den även visade kristna amerikaners blinda kristna tro, hur viktigt det är att vara man-of-faith inom politiken och hur de tar det högst personligt när deras tro och gud ifrågasätts.
På en skala så får den 3.5

Update: Fler än jag har sett filmen… David Gottlieb: Lär vi oss aldrig?, Pirater I Stan: Religulous, Björnnästet: Religulous (2008)

3 thoughts on “Religulous

  1. Maher plockade ett par poänger med filmen Religulous, ännu fler när jag såg honom som gäst hos Jay Leno. Se filmen om du får möjlighet … *host*tpb*host* …

Comments are closed.