Poop-on-a-stick

Damens dator har rasat, sannolikt CPU-fläkten som givit upp. Damen kopplade ur burken och sprättade upp den på köksbordet, dammsög alla vinklar och vrår i hopp om att den kanske blivit lite för varm av hindrade luftflöden, det räckte tydligen inte. Kopplade in den och testade, 60-90 sekunder efter start (inloggningsskärmen i Windows XP) så stänger maskinen spontant av sig.

Känns inte som man riktigt som det går att hitta original CPU-fläkt till en gammal Compaq (HemmaPC från 2001) för rimliga pengar inom rimlig tid, att köpa ny burk blir tidigast i slutet av januari.

Fossilerna (mina föräldrar) var på besök tidigare idag, för att hämta den mini-ros vi fick i somras, vi har ingenstans att göra av den under vintern, då den bör övervintras frostfritt, så den får bo i Fossilernas garage över vintern. Vi snackade om mina datorer (ja, plural, det är 6-8 burkar jag har hemma hos dem) som de vill att jag snart hämtar, eftersom de stjäl plats, diskussionen om att de skulle köras på tippen (återvinning) fick kraftigt avslag, jag har 2-3 års arbete liggande i burkarna, som jag gärna vill titta igenom och eventuellt spara det som finns på dem. Även diskmaskinen och det nytapetserade flickrummet inspekterades.

Med all exotisk och sexig hårdvara hemma skulle jag kunna testa de CD-växlare jag fått tag i, eventuellt hacka den ena, byta ut SCSI CD-brännaren mot en DVD-dito eller bättre. Samtidigt dumpa de maskiner jag inte finner attraherande längre. Med exotisk hårdvara menar jag PentiumPro, UltraSparc, Alpha, MIPS och dual-604 (PowerPC) och diverse kringutrustning.

3 thoughts on “Poop-on-a-stick

  1. EY DUUU !

    Ni måste ju köpa en ny dator innan januari .. daah?

    MOHAHAHAHA (6) Glad Påsk !

  2. Flickan ovan kan ju annars låna ut sin dator till de behövande som tack för lånet av gamla datorn under alla år 😉

Comments are closed.