Det började ju bra

Årets sista arbetsdag började ju bra… med inställt tåg. 06:55 var inställ på grund av “fordonsfel” och man hänvisades till nästa tåg, 07:15. Jag fick en känsla av att tåget innan 06:55 även det var inställt, baserat på folkmängden som stod och väntade i vänthallen och på perrongen — för så många kan väl inte siktat in sig på att åka 06:55 och 07:15 tågen, när jag kom till stationen 06:45 stod det redan ett tåg inne vid perrongen, det trasiga tåget med “fordonsfel”, jag utgår ifrån att även 06:42 (det som går “express” Eskilstuna-Stockholm) ställdes in.

Om man skall summera mina resor med SJ jag hittills gjort i år, 5 dagar i veckan sedan i mars, nästan 9 månader, så ger jag SJ betyget, G- om man skall använda skolornas betyg. Knappt godkänt, det har strulats så fantastisk med “signalfel”, “fordonsfel”, “spårbrott” och diverse andra förklaringar. Att ta sig mellan Eskilstuna och Stockholm har ibland varit ett lotteri, man kan aldrig med säkerhet veta att man verkligen kommer fram i tid, inställda tåg och förseningar är vardag.

Det känns som att SJ skulle behöva lite konkurrens i sin verksamhet som transportör i kollektivtrafiken, för att “få upp dem på tå” och skärpa sig, ibland känns det som SJ finns till mer för sin egen skull och inte resenärernas.