Skype 2.7 + iMac G3 != true

Nix, det funkar inte. Jag försökte installera senaste versionen av Skype (2.7.0.330) på min gamla iMac G3 (Mac OSX 10.4), startade programmet efter det installerats och inget händer, flera gånger, jag kikar i applikationsloggen för att finna “Link (dyld) error: incompatible cpu-subtype”, tack som fan Skype!

Jag gav mig ut och sökte efter tidigare versioner på Skype’s site, det går inte att hitta äldre versioner, man möts bara av uppmaningar att ladda ned den senaste versionen, den som inte funkar på G3-maskiner.

Googlade lite på felmeddelandet och hittade mac.oldapps.com/skype.php där någon varit vänlig att spara ned tidigare versioner av Skype. Laddade ned Skype 2.6.0.137, installerade och det funkar utmärkt!

Det är ganska dåligt av Skype att droppa support för maskiner som fungerar och används, många vanliga användare skulle nog inte ens tänka på att kika i applikationsloggen och ta reda på varför det inte funkar, utan bara avfärda problemet som “dåligt program”. Under installationen borde det varnas för att CPU-typen inte längre stöds och man borde få en länk till en tidigare version som stöder CPU-typen.