MediaCreeper, vad och varför?

Jag har just släppt MediaCreeper, en liten tjänst som bevakar vilka sajter och bloggar som gammelmedia besöker. Du kan vara med och bevaka.

Genom att exponera vad journalister intresserar sig för, kan man se om det råder diskrepans mellan vad som skrivs i tidningar och vad de läser online. Ofta lyfts frågan varför media inte skriver om saker som engagerar många medborgare, och syns i bland annat bloggar. FRA-frågan dröjde flera veckor innan det skrevs om medialt, exempelvis.

Till stora delar fungerar MediaCreeper som Creeper som har fokus på statliga verk, myndigheter och politiska partier. MediaCreeper har fokus på media, Radio, TV och tidningar, gammelmedia kort och gott.

MediaCreeper är resultatet av en hel del offrad fritid, någonstans i trakterna av 100 timmar har jag lagt ned i projektet sedan jag började bygga, någon gång i slutet av augusti 2008. Jag har fått goda råd, synpunkter och hjälp med text och grafik och jag skulle vilja tacka Patrik Wallström, Mark Klamberg och sist men inte minst Marie “Emma” Andersson.

Jag kommer att blogga om uppdateringar och annat som gäller MediaCreeper framöver.