Intelligensproteser

Japp, jag har skaffat nya glasögon. De gamla jag hade köptes 1995 och byttes 1997 (när jag råkade skrynkla ihop dem), de hade tydligen krympt en aning (eller så är det jag som blivit större?) sedan dess och kändes inte som jag ville använda dem till annat än att se på TV med.

De nya (två par) är lätta (titan) och sitter som målade i ansiktet.

Jag känner mig bortskämd, allt är så skarpt nu, här har man gått omkring i flera år och vetat att man ser som en kratta, saker längre bort än 10 meter blev luddiga och diffusa, dumt att jag inte gjort det här tidigare.

Det lustiga i det hela var att jag gick in på Blic Specsavers i Eskilstuna på impuls, jag hade inte alls tänkt att skaffa glasögon just nu, även om jag funderat på det en längre tid — det bara blev så. Jag var lite förvånad själv, när jag hörde mig själv beställa tid för synundersökning.