37 namn att lägga till på din shitlist

Precis som Andreas skriver, så kan man nu lägga till dessa 37 personer till listan med artister, författare och skådespelare att bojkotta. Det lär i och för sig inte bli så väldigt svårt, föredettingarna skriver idag på DN: “Politikerna måste våga stå upp mot piraterna”.

Jag röstar med plånboken! Dessa kommer bojkottas;

Torbjörn Flygt, författare,
Åsa Larsson, författare,
Björn Ranelid, författare,
Dick Harrison, författare,
Peter Englund, författare,
Lena Koppel, regissör,
Colin Nutley, regissör,
Kjell Åke Andersson, regissör,
Joakim Nätterqvist, skådespelare,
Stefan Sauk, skådespelare,
Hannes Holm, regissör,
Måns Herngren, regissör,
Peter Dalle, skådespelare,
Mikael Persbrandt, skådespelare,
Rikard Wolff, artist,
Georg Riedel, musiker/kompositör,
Martin Rolinski, artist,
Henrik Rongedal, artist/låtskrivare,
Magnus Rongedal, artist/låtskrivare,
Fredrik Thomander, artist/låtskrivare/producent,
Jakob Samuelsson, artist,
Matti Alfonzetti, artist/låtskrivare/producent,
Jill Johnson, artist/låtskrivare,
Claes Janson, exekutör och tolkare
Monica Borrfors, artist,
Lasse Tennander, musiker/kompositör/textförfattare,
Eva Dahlgren, artist/låtskrivare,
Per Gessle, artist/låtskrivare,
Ulf Dageby, musiker/kompositör,
Martin Ehrencrona, musiker/producent,
Jacob Widén, artist/låtskrivare,
Eric Lantz, artist/låtskrivare,
Oscar Kempe, artist/låtskrivare,
Magnus Sveningsson, artist/låtskrivare,
Joey Tempest, artist/låtskrivare,
Lisa Miskovsky, artist/låtskrivare,
Niklas Strömstedt, artist

För att ta ett exempel från verkligheten: svensk musiksektor har förlorat runt 60 procent av sin omsättning sedan 2000-talets början. I en sådan miljö försvinner snabbt både resurser, kunskap och utrymme att med kvalitet odla fram några nya Kent, Abba eller Roxette. Det så kallade svenska musikundret som fanns på 90-talet och början på 2000-talet är därför tyvärr ett minne blott.

Bara för att musik skapas och spelas in betyder inte det att det håller någon särskild kvalité — tvärtom, i dagens musik-sverige är det kvantitet som gäller. Hur många Idol-muppar har inte släppt skivor som efter några veckor hittas i fyndlådan på närmsta mack?

Om nu skivbolagsmaffian får mer än polisiära befogenheter att jaga fildelare, vad händer då om tex Veolia vill ta över polisens fartkontroller på vägarna eller Securitas vill ta över drift och omhändertaganden vid polisens fyllehäckar (arrest) eller ICA vill ta över hanteringen av Pass- och IDKort-utfärdande?

Nej, Polisen skall vara poliser, inga andra. Däremot bör Polisen få mer resurser att utreda brott. IPRED är en lag för särintressen och bör inte finnas.

4 thoughts on “37 namn att lägga till på din shitlist

  1. Min spontana är ju, varför säger inte konsertarrangörerna något? Konserter och merch-försäljning har ju ökat massor. Varför? Jo för att kravet på autensitet har ökat, ingen vill betala nickedockorna, vi vill hylla artisterna! Eller vad säger du? Borde man inte skriva en artikel ur vårat perspektiv?

  2. Det roliga i kråksången är att Niklas Strömstedt som är för IPRED själv kopierar och bryter upphovsrätt som han vill på sin blogg. Dubbelmoral?

  3. Vi behöver ändå inte dessa artister så det är inga problem. Låt den gamla generationen hålla på med sitt tjafs för de förstår ändå inte. Jag behöver varken ett nytt Kent, Roxette eller Abba. Vill skivbolagen, filmbolagen och artister sälja sin produkter får de komma på nya kreativa sätt att få in sina pengar på.

Comments are closed.