Köksskåpssockelhelevette!

Jag är sur och har ont i hela kroppen, jag har brottats med köksskåp i flera timmar.

På 1980-talet när huset vi bor i byggdes, var det ingen som hade tänkt tanken på att någon en dag i framtiden skulle vilja skaffa diskmaskin, nix, det var hederlig handdisk som gällde då och man byggde köken därefter. En riktig Svensson-barack.

Nu, snart 30 år senare försöker den stackars jäveln som senast köpte huset, dra fram el, vatten och avlopp till en nyligen införskaffad diskmaskin. Det hade kostat så lite tankemöda att tänka lite framåt, att med några enkla handtag skapa en liten tunnel för eventuella slangar eller kablar, då för snart 30 år sedan, byggde man hus som skulle vara täta som konserver och köksskåp som skulle klara av att en rysk pansar-division dundrade igenom köket.

Jag har sågat, borrat, svurit och svurit igen. De små “kanaler” under och bakom skåpen är fysisk avskilda, reglar hit och dit, inte en chans att lyckas dra igenom något som är större än ett lillfinger i tjocklek.

När vi köpte diskmaskinen sa damen i affären att om vi tog in hantverkare (vilket vi gjorde), om de inte kunde koppla in maskinen utan större hinder, så skulle de bara tacka för sig och gå. Därför har det varit lite tidspress runt det här med slangarna.

Nu är jag så less på det hela så jag skulle kunna tänka mig att strunta i det hela helt och hållet, tyvärr har jag ju redan rivit ett skåp, det gapar ett stort hål bland skåpen, så det skulle vara lite svårt att ha det hela helt ogjort. Det vi skulle gjort från början var att hyra in hantverkare för att dra fram slangar och färdigställa allt innan installationen, snålhet och dumhet visar sitt fula tryne igen.