Busy eller blogg-torka?

Båda delar faktiskt, de senaste veckorna har varit hektiska, mycket jobb och sena kvällar.

Jag trivs, även om det kan vara ganska jobbigt av och till, men över lag trivs jag.

Sådär, helt BTW så är jag numera tillsvidareanställd. Jag hade räknat fel och fått för mig att det var det just passerade månadsskiftet som var den magiska 6-månaders gränsen, tydligen var det förra månaden. Vad gör det, inte ett skit, jag är glad att jag har ett jobb jag gillar.

SJ har ju inte direkt skött sig, förra veckan kunde man nog mäta förseningarna som drabbade mig i timmar. Det är 10 minuter här och där, ibland mer, det påverkar den totala restiden ganska mycket, osynk med tåg brukar sluta med att man får vänta upp till 20 minuter på bussen. Död-tid man skulle vilja göra något med som bara väntas bort, slöseri.

Jag vet inte om det är något jag bara inbillat mig, men det känns som det är mer folk på tågen än för några veckor sedan. Är det människorna har blivit fler eller tågen som krympt? Jag gissar på en kombination, SJ drar sig för att sätta in extra vagnar, de låter hellre resenärerna stå hela vägen. SJ skulle må bra av att konkurrensutsättas, om det kom in en-två-tre aktörer och fick verka på samma vilkor, vilket faktiskt borde vara möjligt eftersom SJ lånar/hyr spåren av Banverket, vilket andra aktörer också borde kunna göra.