Arg och frustrerad

Jag blir arg och frustrerad när jag läser på Christian Engström:Alliansens interna FRA-dokument läckt, alliansen försöker med alla knep och medel att få igenom massavlyssningen.

Hur jävla lurade är de? Använder de bara huvudet för att sära på öronen med? Svenska folket har mycket tydligt uttryckt att de inte vill ha någon massavlyssning eller FRA-lag. Alliansen kommer inte bli återvalda i nästa val, det är något som är säkert, dock är jag inte heller så särskilt positiv till sossarnas eventuella “återtagande”, de kommer riva upp lagen och paketera om, samma bajskorv med nya rosetter och omslagspapper i en annan nyans.

Jag förstår inte denna iver att få igenom alla dessa integritetskränkande lagförslag, just nu är det FRA-lagen, nu i version 2.0, snart är det datalagrings-lagen, som kommer möjliggöra spårning av varenda svensk medborgares förehavanden online på internet och offline via mobiltelefon. Genom att via internet samla in surfvanor, vilka sajter som besökt, vilka som mailar eller chattar med varandra, via det fasta kopparnätet och mobilnäten ta reda på vilka som pratar, sms’ar, mms’ar med varandra, kommer det vara möjligt att skapa sociogram, kartläggning av ens sociala nät. Kontakter på advokater, präster, journalister, läkare och andra där man förväntar sig förtrolighet kan man glömma, eftersom kommunikation mellan svenskar måste förstöras, men det måste föras logg på VAD MAN FÖRSTÖRT vilket för mig låter som att man loggar meta-data, där “spårbarhet” är nyckelordet, vilket för mig betyder att man i princip nästan skall kunna återskapa trafikdata, det man förstört.

Det interna FRA dokumentet är även det ett utmärkt exempel på hur det fungerar i verkligheten; information läcker, ska det då sparas en massa känsliga uppgifter om varenda svensk någonstans så kommer även detta läcka, som en parksoffa.

Vi är några år från Orwell’s 1984-samhälle, vi är inte riktigt där än men vi fan bra på god väg.

Jag deklarerar härmed min ärliga avsikt; Jag kommer aldrig någonsin att rösta på något parti som på något sätt är för eller stöder FRA-lagen, Datalagrings-lagen eller liknande lagar, ever.