SJ – Ännu en dag med förseningar

Idag var det förseningar på upp till en timme, på SJs informationstavlor stod ingenting om orsak, däremot på SLs informationstavlor för pendeltågen, “Signalfel vid Stockholm Södra för norrgående tåg mot Märsta och Knivsta”.

Jag tycker det är uselt att de inte klarar av att informera vad det beror på, något att peka på, “här är det fel”. Det skulle antagligen lugna många av de upprörda resenärer som stod i vänthallen och stirrade på de stora informationstavlorna för att se om de skulle behöva springa tvärs igenom stationen till spår 18b eller om de kunde kliva ut vid spår 10, skillnaden är säkert 400 meter.

Att pendla varje dag mellan Eskilstuna och Stockholm gör att man vänjer sig vid förseningar, inställda tåg och att ibland behöva stå för att tågen är överfulla. På mornarna är 06:42-tåget det de flesta vill åka med, det går direkt till Stockholm utan att stanna, “Express” kallar dem det, har man tur och har armbogat sig in bland de första kan man få en sittplats, har man otur får man stå hela vägen. Resenärer från Eskilstuna fyller gott och väl upp hela tåget, alla platser, då kan man ju tycka att SJ skulle hänga på en vagn eller ett tåg-set till men det lär inte hända. Den dagen det blir så fullt på tåget att “ombordpersonalen” inte kan komma fram och kolla biljetter/färdbevis, då kanske de sätter in extra vagnar.

Jag landade i Eskilstuna cirka 10 minuter sen, lindrigt jämfört med gårdagens försening på 40 minuter, det skulle vara intressant att ta reda på hur mycket tid SJ snuvar sina resenärer på, tid som inte går att använda till produktivt arbete eller umgås med familj/vänner, tid som bara går åt till väntande på trasiga, försenade tåg.