“Public service” – nej tack!

Jag blir tipsad av min arbetskamrat Patrik, om att läsa det senaste inlägget på Copy me happy: Sverige – väx upp! som skrivs a Peter Sunde, en av personerna bakom The Pirate Bay.

SVT Debatt är riggat så att Peter skall debattera sakfrågor, inte förekomsten av Arbogafallets FUP på The Pirate Bay, med bilder på döda barn, men det blir inte som han blivit lovad. Precis tvärt emot de löften han fått.

Svensk media smutsig, inte för att jag trodde annat, men nu kan även SVT jämställas med tabloid-/sensations-press som Aftonbladet och Expressen. Den Svenska statstelevisionen som är “public service”, som skall rapportera och förmedla nyheter och samhällsnyttig information "sakligt", kan man tro. Nu är det inte längre så, det är vinklat och manipulerat för att få höga tittarsiffror och man tummar på etiken. Visserligen har det varit vinklat och manipulerat tidigare men inte i den här omfattningen, vad jag vet.

TV4 vet vi sedan tidigare att de gärna tummar på etiken för att uppnå högre tittarsiffror, för högre tittarsiffror betyder bättre betalt för reklam, vad betyder då så enkla saker som saklig och riktig rapportering när man får bra med klirr i kassan — inget, får man antaga.

Dessutom är det det du och jag som betalar, vi Svenska medborgare.

Jag vill inte betala för detta längre och jag tycker inte några andra svenskar skall göra det heller. Om väldigt många skulle säga upp tv-licensen/tv-avgiften/tv-skatten så skulle man skicka en kraftig signal till staten, att vi inte längre önskar så kallad “public service”, i alla fall inte i den utformning som existerar idag. Tv-avgiften inbringar (om hela Sveriges hushåll betalar för sig, enligt Radiotjänst gör 9 av 10 svenska hushåll det idag) i runda slängar 6.2 MILJARDER per år.