Jag får nästan spunk

Jag har gått hemma sedan i onsdags, febrig, snorig och allmänt ämlig. Det är riktigt o-produktivt och o-kreativt att vara sjuk, känns som man är riktigt lat, ändå har jag åkt på jobb här och där under dagarna jag varit hemma. Ikväll kändes det rätt att dra fram ett gammalt oavslutat projekt, damma av det och sätta sig och bygga ny layout. Jag har ju tidigare fått höra att jag är “grafiskt handikappad” och borde endast syssla med script-magi och back-end voodoo, jovisst, rent proffessionellt då, privat kan jag ju fortfarande göra sånt — ingen som kan säga att jag gör rätt eller fel då.

Började med en ganska enkelt layout, alltefter KISS-metoden, bygger lite och testar validitet för både CSS och XHTML, när jag har det klart skall jag fördjupa mig i JavaScript, mer specifikt JQuery, för att driva själva gränssnittet. AJAX-drivet och riktigt Web 2.0 och ändå Web 1.0-kompatibelt med rikliga mängder spindel-porr (för sökmotor-spindlarna), eftersom jag har helt fria händer tänkte jag inte ägna en sekund åt att få det att se varken snyggt eller vara fungerande i någon av Microsofts produkter, jag kommer följa W3C-standard. Det är ju inte mitt problem om webb-läsarna stöder W3C-standards eller inte, jag bygger mot Firefox 3.0.1 och kommer sannolikt att testa mot Google Chrome senare.