WordPress blir bättre

Efter att ha spenderat lite tid idag med att härja runt med WordPress upptäckte jag en bugg, provade med flera varianter och samtliga misslyckades. Loggade in på trac.wordpress.org och postade en bugg-rapport.

Jag har inte hunnit kika på någon lösning för problemet ännu, det är lite lagom komplext. Buggen, som visar sig när man försöker spara en länk i WordPress under “Manage Links”, med tecken som “å”, “ä” eller “ö” i en länk-URL. WordPress protesterar inte men strippar i tysthet av alla tecken med ringar eller prickar — en URL som till exempel http://www.hallå.se/ blir http://www.hall.se/

Troligtvis är det en regular expression som är lite för snävt konstruerad, man har helt enkelt inte tänkt på att man nu för tiden även tillåter bokstäver med ringar, prickar och diverse krokar och kringlor på i domännamn. De flesta webbläsare av rang (dock inte MSIE6 eller tidigare/sämre) klarar av dessa, då borde även WordPress klara av det.

Inte riktigt vad man önskar, det jag fick göra för att komma runt problemet var att lirka fram motsvarande IDN-domännamn. IDN-motsvarigheten till exemplet är xn--hall-toa.se. Konverteringar kan göras på IDN-Konverterare.