VisualStudio + InDesign != True

Sent postad, skrevs på väg till jobbet idag

Dagens irritation, eller egentligen rent allmänt är det faktum att så fort något program gör en boo-boo, får en exception så hoppar Vistual Studios Just-In-Time debugger (om man har Visual Studio med påhäng installerat) igång, vilket är mycket irriterande.

Adobe InDesign, som jag jobbar ganska mycket i nu för tiden är en sådan applikation som då och då får exceptions och JIT slänger upp en ruta och frågar om man vill debugga och när man inte vill det så stängs InDesign ner. När jag gör jobb i InDesign har jag skaffat mig vanan att spara-spara-spara, hela tiden och alltid, för man vet aldrig när det skiter sig, för det gör det förr eller senare. Mest förr. InDesign har dock ganska bra krash-recovery och man får oftast tillbaka det man dittills gjort och jobbat med, men man förlorar kanske 2-3 minuter varje gång det krashar och man får starta om applikationen.

Jag gjorde ett experiment där jag bara startade InDesign och lät det ligga igång, det tog lite längre tid än om jag jobbade i det men det krashade likaväl efter cirka 5 minuter. Tack för det JIT.

När jag satt på tåget och hade lite tid över så googlade jag, hittade en kort beskrivning av hur man gör en fullständig “disable” av JIT, för att försöka stänga av det i VS är lögn, då slänger den bara upp ett förslag om att man kan ställa in JIT att visa en väljare av debuggers istället, när det sker en exception. Det verkar som fullständig avinstallation av VS eller registry-hack är de enda löstningarna på det här problemet. För mig blev det registry-hacket, för att avinstallera VS är just nu ingen option, jag kommer behöva det när vi kommer igång ordentligt med byggandet av den nya platformen och jag kommer behöva göra research/reverse engineering på den Microsoft-baserade platformen vi skall migrera bort ifrån.

Med tiden kommer jag kunna droppa alla Microsoft-produkter, för att i sluränden köra Ubuntu på min arbets-laptop i stället för Windows XP.